Gemberbier

Wat zit er in de Gemberbier


Ingrediënten
2 grote gemberwortels
Citroensap
Kruidnageltjes 3 stuks
Stevia of andere zoetstof naar keuze


Bereiding
Gemberwortels schoon schrapen en in de keukenmachine tot moes malen
De gembermoes in een wekpot of afsluitbare emmer doen met ongeveer 1 a 2 liter water.
Laat het geheel een dag rusten.
De volgende dag in een grote zeef met daarin kaasdoek het gemberbier gieten zodat de moes in de doek achterblijft.
Deze kun  je daarna nog uitknijpen.
Het gezeefde gemberbier op smaak brengen met citroensap, Stevia en kruidnageltjes.
Laat het geheel nog even trekken zodat het rijker van smaak is.
Je kunt de gembermoes ook met sprankelwater opdienen.
Zorg er dan wel voor dat het gemberbier pittig blijft zodat het de juiste smaak behoud.
Dat wordt dan bij het serveren een half glas gemberbier aangevuld met een half glas sprankelwater(spa rood).
Dit geeft een echt bier effect en is erg verfrissend.
Erg koud serveren! Eventueel met een extra schijfje citroen.
je kunt het ananas sap met verse stukken ananas toevoegen en opdienen met een cocktailprikker.