Tjap Choi
Wat zit er in de Tjap Choi
Ingrediënten
Chinese kool
Champignons
Paksoi
Broccoli
Bloemkool
Rode paprika
Uien
Chinese poeder
Maggie drinkbouillon (tuinkruiden) Of eigengemaakt onvette bouillon
peper
200 gr kipfilet (2 porties)
1 soepstengel ( gaat van uw dagrantsoen af) (optioneel mag hoeft niet)
Of 100 gram kipfilet en 100 gram garnalen.
Bereiding:
Snijd alle groenten vrij grof.
Snijd de broccoli en bloemkoolroosjes door midden
Snijd de kipfilet in stukjes (als dobbelsteentjes)
Was de Schoongemaakte garnalen en laat ze kort in een schaaltje heet water staan. Spoel ze daarna af met koud water.
Blancheer vervolgens alle gesneden groenten.
Bak de kip tot het gaar in een pan met anti aanbaklaag of op de grilpan. ( dit mag ook vooraf gegrild zijn op een stukje vetvrij papier in de oven.
Doe wat opgeloste drinkbouillon in de wok en breng het geheel op hoge temperatuur aan de kook.
Wanneer het borreld gooi je de groenten er meteen in.blijf dit roerbakken totdat de groente lekker beetgaar zijn. Voeg daarna de gebakken of gegrilde kip (en garnalen) toe.
Voeg naar smaak zout,peper, chinese poeder, uien en gemberpoeder toe.
Wanneer het geheel goed op smaak is mag u de fijn gestampte soepstengel aan de saus toevoegen.
Dit bind de saus.
variatie
Bak de groenten i.p.v. in bouillon in arachideolie met een scheutje sesamolie.
Voeg aan het groenten lijstje bamboescheuten, babymais,en grof gersapste winterwortelen toe.
Oystersaus of japanse vissaus geeft veel smaak aan de Tjap Tjoi.