Thaise biefstuk komkommer salade

Wat zit er in de Japanse Thaise biefstuk komkommer salade


 
Ingrediënten
100g magere rundvlees
1 t sambal oelek of rode peper 
2-3 teentjes fijn gehakte gember of 1 t knoflook pasta
1/4 t witte peper
2-3 T water
100g komkommer
1 halve citroen
gesneden koriander 
 
Bereiding 
Maak de komkommer schoon en snijd dit in stukken.
Doe de komkommer, sap van een ½ citroen en gesneden koriander bij elkaar in een beslagkom en meng het geheel goed door elkaar.
Dek de kom vervolgens af en laat het in de koelkast verder intrekken.
Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes en marineer deze met de sambal oelek, knoflook, gember, zout en peper zorg ervoor dat ieder stukje goed ingelegd is.
Wok de biefstuk in een laagje bouillon of water ongeveer 2-3 minuten. ( als je van goed gegaard vlees houd mag je deze langer nog 2 minuten langer wokken)
Maak een bord op met de komkommersalade en daaroverheen de warme biefstukreepjes