Bio-hachee (2 porties)

Ingrediënten:

200 gr magere rundvlees of extra magere hachee vlees

2 grote uien

½ bloemkool

½ rode kool of uit diepvries onbewerkt

1 appel

speculaas of koekkruiden

kaneel

laulierblad

Knorr drinkbouillon tuinkruiden

1 soepstengel (optioneel, gaat van het dagrantsoen af)

azijn

peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak de rundvlees goed schoon en kook het met water en een beetje knorr drinkbouillon op een heel laag pitje (lekker laten sudderen). Voor degene die een snelkook pan hebben is dit recept gemakkelijker te bereiden. Doe het vlees met knorr tuinkruiden drinkbouillon, kook het vlees tot het zo gaar is dat het uit elkaar valt. Doe ondertussen bouillon in een stoofpan. Wanneer de bouillon kookt voegt u hier de gesneden uien aan toe en laat u de uien op een laag pitje doorstoven.

Kook ondertussen de bloemkool dat het zo gaar is dat u het net kunt pureren. Kook de rode kool tot het gaar is en voeg hier wat zout en een mespuntje kaneel aan toe. Eventueel een 

klein beetje citroensap. Snijd het appeltje in blokjes en voeg de helft toe aan de rode kool. Bewaar de andere helft voor het vlees.

Wanneer het vlees gaar is, voeg het dan toe aan de uien die ondertussen ook gaar gestoofd zijn. Breng het geheel op smaak met koekkruiden, zout en peper. Voeg het halve appeltje 

en een scheutje azijn toe en laat het geheel op een laag pitje doorsudderen, totdat alle smaken goed ingetrokken zijn. Wanneer u de saus iets meer gebonden wilt hebben, kunt u hier een verkruimelde soepstengel aan toevoegen. Maak een bloemkool puree en breng het op smaak met wat zout en peper.

Serveertip: Doe de bloemkoolpuree in een kopje druk het stevig aan en verwijder het vocht dat overblijft. Keer het kopje om op een dinerbord en doe hier de helft van de hachee omheen. 

Doe bovenop het bloemkool torentje een schep rodekool.

Heerlijke winterkost.